Artikel från Institutet för Framtidsstudier

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

7 mars 2005

Framtidens samhälle – Undrar om barna någonsin får det som vi?

I det nya numret av Framtider är temat Framtidens samhälle. Det nya forskningsprogrammet för 2005-2008 presenteras liksom en historisk tillbakablick på institutets verksamhet.Artiklarna behandlar bland annat ämnen som projekt om barns synlighet, hållbar utveckling och demokrati. Flertalet artiklar är underlag till Riksdagens framtidsdagar som går av stapeln den 15-17 mars.

VD för Institutet för Framtidsstudier Joakim Palme presenterar forskningsprogrammet:

Framtidens samhälle – program för framtidsstudier 2005-2008

Johan Fritzell, professor i sociologi samt Olle Lundberg, professor i forskning om ojämlikhet i hälsa skriver om välfärden år 2023, ett underlag till Riksdagens framtidsdagar 15-17 mars.

Undrar om barna nånsin får det som vi? Välfärden 2023.

Urban Lundberg och Ingrid Söderlind, forskare vid Institutet för Framtidsstudier om institutets verksamhet i backspegeln:

Att välja framtid

Thomas Malmer, programutvecklingsansvarig vid IVA samt projektledare inom Teknisk Framsyn: Hur kan staten, näringslivet och forskningen kan koncentrera resurserna för att säkerställa fortsatt teknikdriven tillväxt?

Prioriterad forskning i en global värld

Urban Lundberg, forskare vid Institutet för Framtidsstudier om politisk demokrati på väg tillbaka till förmån för en expertstyrd rättvisesyn.

Är rättvisan viktigare än demokratin?

Torbjörn Lundqvist, forskare vid Institutet för Framtidsstudier om den hållbara utvecklingen som global vision och del av i politikens globalisering.

Ett hållbart samhälle i svensk politik

Ingrid Söderlind och Kristina Engwall, forskare vid Institutet för Framtidsstudier ger en försmak av sin rapport som handlar om barns synlighet.

Barns plats i samhället

Kjell Aleklett professor i fysik samt ordförande för ASPO, Association for the study of Peak Oil & Gas, uppmanar till prioritering av energifrågan.

Olja – en ändlig resurs

Framtider utkommer med 4 nummer per år och kostar 100 kr att prenumerera på.
Framtider finns även som Pdf-fil på hemsidan
www.framtidsstudier.se

Kontaktinformation
Tel: +46 8 402 12 00
Fax: +46 8 24 50 14
E-mail: info@framtidsstudier.se
Box 591, SE-101 31 Stockholm
Drottninggatan 33, 2 tr.

www.framtidsstudier.se

Senaste nytt

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera