Formas
Fyra nya miljoner till forskning om skogsskador efter Gudruns härjningar
Hur påverkas kolbalansen i skogen av vinterns stormskador? Ska allt virke genast tillvaratas eller går det att avvakta med de träd...
Ytterligare 34 miljoner till livsmedelsforskning från Forskningsrådet Formas
Kan man få hälsosammare livsmedel med biologisk berikning? Vad är det som gör att hälsobefrämjande bakterier s k...
Forskningsrådet Formas och SidaSAREC delar ut 20 miljoner till 28 forskare
Vad krävs för att trädodling i tropikerna ska bidra till hållbar utveckling och fattigdomsbekämpning? Hur stoppas...
Internationell utlysning inom europeiska byggnätverket ERABUILD
Sverige, Finland, Frankrike och Österrike utlyser gemensamt medel till forskning om informations- och kommunikationsteknik inom byggandet....
24 miljoner till FoU för skogsföryngring
Forskningsrådet Formas och Svensk Skogsnäring vill främja ökad kvalitet och effektivitet i skogsföryngring och...
Ny bokBo01 Hållbar framtidsstad – lärdomar och erfarenheter
Bomässan Bo01 var "projektet för hållbart samhälls-byggande". Ett gammalt industriområde i Västra Hamnen i...
Internationell konferens för hållbar stadsutveckling i Göteborg
Städer i hela världen står inför stora förändringar. Ekonomin och miljön blir alltmer globala samtidigt som...
1560 ansökningar i Formas stora utlysning
I början av maj gick ansökningstiden ut för Formas stora allmänna utlysning av forskningsmedel. I år kom det in cirka 1560...
Mat för livet 2025!
Kommer vi att äta bröd för att förebygga urinvägsinfektion i framtiden? Blir det plöjningsförbud runt...
Fyra forskare delar på sex miljoner kronor för rennäringsforskning
Hur påverkar klimatförändringar och skogsbruk rennäringen? Vad betyder järv och lo? Hur påverkas renköttets...
10 nya miljoner till ämnesövergripande forskning och starka forskningsmiljöer
I dag beslutade forskningsrådet Formas styrelse att fördela fem miljoner kronor till ämnesövergripande projekt varav en del ska...
OS-vinnare lagar mat och berättarEn insekt gör ingen köttbit!
Hur många insekter krävs det för att göra en rotselleri? OS-vinnaren Peter Skogström från Kocklandslaget lagar mat och...
Mat för livet- Vem tar ansvar?
Kan vi mätta fler munnar med mindre livsmedelsvinn? Är bakterier lösningen på våra hälsoproblem? Är...
En giftfri miljö – utopi eller verklig chans?
Kan vi få "en giftfri miljö" som miljömålet säger eller är det bara en önskedröm?...
Manna – en annorlunda utställning om mat öppnar i Göteborg 17 april
Hur många insekter behövs det för att göra en hamburgare? Kan vi äta oss till en hållbar utveckling? Hur får man...
Svensk-finskt samarbete stärker skogsbruk och skogsindustri
Den 13 april presenteras den senaste forskningen inom programmet Wood Material Science and Engineering i samband med programmets årskonferens....