Forskning om kost
Vad vi äter påverkar vår hälsa på många sätt – från energi och vikt till hur våra kroppar och hjärnor mår. Forskning om kost kan handla om vilka matvanor som är bäst för olika människor, hur kost kan förebygga sjukdomar och vad som händer i kroppen när vi äter olika slags mat. Här kan du läsa om det.
-
Kostfiber i cikoria bra för tarmfloran
Cikorian är en smaklig och utmärkt fiberkälla för både grisar och kycklingar. Inblandning av cikoriablad i fodret förändrar mag-tarmflorans sammansättning och gynnar hälsofrämjande mikroorganismer, utan nämnvärd negativ inverkan på...
-
Ny studie visar samband mellan kost och skolbetyg
Ungdomar som äter mat med mycket folat lyckas bättre i skolan. Det visar en svensk studie som publicerats i den ansedda tidskriften Pediatrics. Forskningen leds av Torbjörn Nilsson, professor i biomedicin vid Örebro universitet och överläkare vid Universitetssjukhuset...